Головна   |   Як нас знайти   |   Зворотній зв'язок   |   Контакти  


  Новини


Середа, 01 Січень 2020

17 жовтня на базі ОНУ ім. І.І.Мечникова відбулася конференція
«Основні напрями діяльності Національного центру управління та випробовувань космічних засобів».


17 жовтня на базі  Одеського національного університету імені І.І.Мечникова була проведена конференція «Основні напрями діяльності Національного центру управління та випробовувань космічних засобів», яка була організована  Національним центром управління та випробовувань космічних засобів Державного космічного агенства України спільно з Одеським національним  університетом імені І.І.Мечникова.

У конференції взяли участь близько 100 представників  закладів вищої освіти міст Одеси, Миколаєва, Херсона, Житомира, керівники департаменту екології та природних ресурсів та департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами обласної держадміністрації, представники управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міськради, представники військово-морських сил.

На конференції обговорювались питання про дистанційне зондування території України зі штучних супутників, системи контролю космічної обстановки засобами наземних спостережень, а також створення центру космічних досліджень «Причорномор’я» в Одеському регіоні.

З привітальним словом виступили ректор Одеського національного університету імені І.І.Мечникова  проф. Коваль І.М., начальник  НЦУВКЗ Присяжний В.І. та інші. Від ОНУ імені І.І.Мечникова з доповіддю про мережу оптичних засобів спостереження за ближнім космосом виступив директор НДІ «Астрономічна обсерваторія» проф. Андрієвський С.М. З доповідями також виступили: старший науковий співробітник Астрономічної обсерваторії Сухов П.П та доцент кафедри факультету математики, фізики та компютерних технологій Маренков В.І.

Велика зацікавленість  з боку Національного Центру управління та випробовувань космічних засобів в співробітництві з університетом полягає в тому, що університет має потужну спостережну базу оптичних телескопів, які можуть виконувати завдання щодо спостереження космічної обстановки в інтересах економічного розвитку і безпеки  нашої країни.  

Під час конференції було проведене  засідання круглого столу, на якому  обговорювались актуальні питання з розвитку космічної діяльності України.

Центром сприяння працевлаштуванню випускників та студентів ОНУ імені І.І.Мечникова для зацікавлених студентів університету та деяких ЗВО м. Одеси був організований Workshop.


Андрієвський С. М.
Фото - Нападовська М. А.







Автор: kosty
Прочитали: 74 рази




Назад