Головна   |   Як нас знайти   |   Зворотній зв'язок   |   Контакти  


 Екскурсії 

Екскурсії ДО одеської обсерваторії.  Екскурсії проводяться в парку імені Т.Г. Шевченка на службовій території астрономічної обсерваторії. Екскурсії проводяться у складі групи 10 - 50 осіб. Групи формуються екскурсійними бюро, або особою, відповідальною за екскурсії в обсерваторії.

Стандартна програма екскурсії включає в себе:

  • перегляд науково-популярного фільму в планетарії;
  • оглядова лекція на космічну тематику;
  • екскурсія на телескоп і перегляд об 'єктів, видимих на небі.

Екскурсії проводяться, як правило, ввечері і займають близько двох годин.

Для дитячих груп можливі скорочені екскурсії вдень тривалістю близько години. Такі екскурсії, зазвичай, включають відвідування планетарію та екскурсію на телескоп.

Екскурсії проводять співробітники Астрономічної обсерваторії та Кафедри фізики та астрономії ОНУ: Базєй О.А, Базєй Н.В., Ющенко В.О. та інші; співробітники Одеської обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАНУ: Рябов М.І., Сухарєв А.Л. та інші.

Контакти: тел. 097 234 39 42  Наталія Вікторівна

Планетарій. У планетарії розроблено цикл мультимедійних розповідей про космос для дітей дошкільного та шкільного віку. Ми наочно пояснюємо чому день змінюється вночі, а за зимою приходить весна; чому Місяць завжди повернений до нас однією стороною і як на зоряному небі знаходити сузір 'я. У планетарії можливо здійснити подорож по великих планетах Сонячної системи і відправитися у міжзоряний політ. Ви можете заздалегідь обговорити потрібну тему по телефону.

Контакти: facebook.com/pg/planetarium.odessa

тематичні лекції. Кожної неділі о 16 годині в планетарії університету проходять тематичні зустрічі з актуальних питань сучасної астрономії. Ми розповідаємо про відкриття, зроблені нещодавно і про фундаментальні основи світобудови. У програмі подорожі планетами Сонячної системи та знайомство зі світом зірок, квазарів і чорних дір. Під час зустрічі в планетарії ми обов 'язково демонструємо зоряне небо майбутньої ночі: сузір 'я зодіакального поясу, положення яскравих планет і Місяця. Під час зустрічі використовуються мультимедійні можливості планетарію. Запрошуються усі бажаючі.

ФЕСТИВАЛІ АСТРО. КОНЦЕРТИ БАРДІВСЬКОЇ ПІСНІ.

АСТРОНОМІЧНА ШКОЛА. Школою керує Владислава Ігорівна Марсакова, доцент Кафедри фізики та астрономії  ОНУ. Заняття проводяться по понеділках і четвергах з 15:30 на фізичному відділенні ФМФІТ ОНУ (Пастера, 42) і по суботах з 17:00 в Астрономічній обсерваторії (АО) ОНУ.

Интернет-сторінка: facebook.com/groups/children.astro.club 

КЛУБ ЮНИХ АСТРОНОМІВ. Кожної неділі о 14.00 та кожної середи о 17.00 в навчальній аудиторії Астрономічної обсерваторії проводяться зустрічі в клубі юних астрономів. Заняття призначені для захоплених дітей віком від 9 до 14 років. Протягом навчального року з використанням мультимедійного обладнання обсерваторії ми вивчаємо небесні тіла Сонячної системи, будову зірок, зоряні карти, вчимося знаходити сузір 'я і яскраві планети на нічному небі і під куполом нашого цифрового планетарію.

Коли діти засвоюють необхідний обсяг знань про навколишній світ, ми пробуємо вирішувати якісні завдання: шукати відповіді на питання "чому?" і "як?"

Потім приходить черга нескладних астрономічних завдань із використанням вмінь, отриманих на уроках математики в школі. Частина часу відводиться для вивчення астрономічних інструментів - телескопа і бінокля. В аудиторії ми розбираємо невеликий телескоп, а з настанням теплого сезону піднімаємося у башту телескопа-рефрактора Кука і вчимося застосовувати отримані в навчальній аудиторії знання на практиці.

Протягом року діти готують невеликі повідомлення на теми астрономії, що їх цікавлять. Це вчить шукати інформацію, розуміти і представляти знайдене, розповідати про свою роботу, відповідати і формулювати свої питання.

Заняття проходять за підтримки Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання. Веде заняття доцент кафедри фізики та астрономії ОНУ імені І.І.Мечникова Базєй Олександр Анатолійович.

Интернет-сторінка: facebook.com/groups/excursion.teleskop.odessa



 



Вгору    Назад